Wednesday, 30 September 2009

curcol di tengah pelajaran

Grammar Class, subject : Adverb of Frequency
such as Always, Usually, Sometimes, etc.


"Rosi, please make an example with one of these adverbs"
"I always go to campus at 8"
"Aldi, make one example too"
"I usually swim once a week"
"Tasha, give us another example"
"Huh? Uugh, I rarely hang out with my friends since college"


et dah kuliah malah jadi curcol HAHAHAHA it's such a relief when suddenly Arini texted me that she's coming to Jakarta next week. She asked me to go to somewhere together and hang out. I asked Tria to join too. Aww it's been awhile since terakhir kali kita jalan bareng hiks (tears)


I told Tria about this news and she told me that a few days ago she went to Chopstix for dinner or something. When she received a fortune cookie and cracked it, it says like this.




aww so sweet :3
i am soooo looking forward for our meeting arini, tria, dissa :D :D

Sunday, 27 September 2009

I can't believe it's the last day of vacation already

In 24 hrs, I will be sitting in a cab, berjalan menuju UI tercinta, doing my homework super duper fast, study hard (as in susah konsentrasi kuliahnya saking ngantuknya, bukan belajar dengan giat)

I still want to have fun, tidur malem, bangun siang, pergi ke mall, maen lappie, MAEN PIXIEHOLLOW!! Wow wow wow gw sedang terobsesi maen. And I guess so does Enay. Pokoknya lagi malessss belajar. Mana belum ngerjain PR aduh duh duh maaak. Phonetics and Phonology is a very hard subject.

Gw sudah membuktikan teori "mall penghilang stress sejati". two days ago I went to Grand Indonesia with mom and dad, and also my little brother. Nyokap terlalu sibuk bekerja selama ini so this is the first time she went there, which also means the first time my lil bro went there. Banyak yang ingin kuceritakan, maybe later ya. Pokoknya menghilangkan stress banget.

Speaking of which, i look for pics under the keywords : STRESSED OUT and I found a few pics interesting.





PS : So far gw sudah mempengaruhi 5 wanita dan 1 lelaki to play PIXIE HOLLOW! Woohooo.. seru ya seruuu gambarnye kereeen (heart) In this way, GW BENER-BENER HARUS MENCARI GAME CARD slash WAY TO BE A PIXIE HOLLOW MEMBER!!!

Friday, 25 September 2009

fluktuatif sekali rasanya

Kemarin mood gw rasanya udah kayak roller coaster ride. Naik Turun Naik Turun mogok di tengah jalan -_-

Entah feeling gw doang atau bagaimana semenjak gw kuliah mood gw selalu begini, gampang naik dan gampang turun. Gw belum beradaptasi sepenuhnya pada dunia UI, and I believe I'm still at a point where I believe my highschool years are much better than my college life. I know it's a bit early to judge, tapi itu yang gw rasakan. No offense, hanya sekedar mengeluarkan unek-unek.

The fact that most of my best friends went to Bandung, Solo, Yogya, Malang and Canada for their college membuat gw sedikit merasa lonely. Not that I dont have any friends here, I have plenty of them, really. But there is something different.

the atmosphere
the school
the rules
the people
EVERY SINGLE LITTLE THING

Anyways back to the topic. Naik Turun Naik Turun Naik delman istimewa -___-
I started my day with a big yawn, Enay texted me that she's in Pixie Hollow already, waiting for me. So gw langsung nangkring di depan lappie, dan bermain Pixie Hollow yeehhaaa! Mood gw : Naik.

So sudden my dad got cranky and everything, deciding where we should eat for lunch la la la so my mood went down down dooown and doooown. The situation got worse because I realized that my stinky cellphone is broken again. Kalo ada orang nelpon gw, pasti ga bisa denger suara gw walau gw denger suara mereka. So I warn you people who are about to contact me : LEWAT MSN AJA, ATAU GAK PLURK OR SMS. TELPON? RUMAH AJAAA. Huh, emang mesti beli HP baru kayaknya tapi gw males ganti, sumpah ya.

After we had lunch, I guess my dad was trying to make me feel better by offering me to buy copic. I appreciate his effort so I said yes, tapi ternyataaa... TOKO PRAPATAN MASIH TUTUP. Jegeeerr.. Yaudah deh, niatnya saja that counts.

So we went back, di tengah jalan my dad offered me -again- to buy tom yum at Citos, and I said "HELL YEAH" karena arini ami susan adis lagi di Citos kumpul Harmonia (grup mereka di RO) wooohoooo JADILAH GW BERTEMU TEMAN-TEMANKU TERCINTA :3 eventhough cuma sebentar, tapi sebanding sama perasaan sedih gw selama ini. I had my good mood back.

Ami asked Susan to take us a pic, since it's a very very very long time we met, dan yaa iseng-iseng aja lah foto udah lama.
ami and me. ga pernah kan liat ami rambut gw pendek ginii?

Setelah itu kita pulang and kenapa ya mood gw drop lagi? Kayaknya sempet, tapi akhirnya gw nelpon Nurin same sejam lebih, ngobrol curhat gosip yaaa akhirnya gw merasa aman nyaman tenteram.

Oh iya baru ingat! (doh) Kicho lagi sakit paru-paru, vertigo, tipes dan radang (multiple begini) makanya gw shock, wish you get well soon, man!
nate says : lo gak ke rumah sakit ki?
Kico.Kiki says : udah, ini br pulang dr rmh sakit di kampung. dokternya udah sesepuh gt, cina lg, makanya jago
(gw curiga dia sebenernya ke dukun berobat instead of rumah sakit beneran)

Wednesday, 23 September 2009

pixie hollow

Gw lagi ketagihan yang namanya maen game di pixiehollow (click the link kalo penasaran) Do you know pixie hollow? It's a place where all the fairies live, including Tinker Bell. Do you know her? (udah gausah dilanjutin lah) In this game gw bisa membuat karakter fairy, gw bisa mengatur model rambut, warna rambut, warna mata, bentuk muka, etc.

Apa yang bisa anda lakukan disana?
BISA TERBANG! Itu satu hal yang jelas haha
Dan nanti lo dapet task-task dan berbagai game seru lainnya untuk ngumpulin duit. Nyari temen. Ngumpulin badge. Bikin baju. and so on.

Gambar grafiknya gw bilang bagus (ya iyalah wong Disney) dan untuk disney-maniac seperti gw pasti senang main kayak ginian LOL. Ini sedikit gambaran dari game Pixie Hollow.

Me at Dewdrop Vale. Which one am I? LOL look for me! I'm using my animal-talent fairy.

Anyways, di Pixie Hollow ini I can have maximum three characters. So far I made two characters. Each time I made one, gw bisa milih dia jadi fairy dengan talent apa. Whether it's water, animal, light, garden or tinker. Ini main character gw di Pixie Hollow : Her name is Anastasia Twinkletoes, sumpah ya gw nyari nama Natasha ngga ada di pilihannya. So I'm stuck with that name LOL She's a water-talent fairy, guess why kenapa gw pilih water fairy? KARENA DIA WARNANYA SERBA BIRU!! HIDUP BIROE!! LOL, sekarang bajunya udah ngga putih gitu lagi, dia sudah punya baju sendiri yang warnanya biru (again)

And then karena gw penasaran so I made another character, an animal-talent fairy named Autumn Glitterfruit. Why did I chose animal talent? Karena kayaknya seru kerjanya menina-bobokan makhluk hutan, ngumpulin makanan untuk mereka, and so on. Warnanya orange.

One thing that I hate in this game is : di beberapa toko yang menjual bajunya hanya bisa dikunjungi oleh member dari Pixie Hollow. Am I a member? NO! Kalo mau jadi member mesti bayar, ada pilihannya sih. Monthly, Semi-Annually or Annually. Monthly-nya aja $ 5 koma berapaaa gitu. Aduh masih miskin gw, ya mana bisa bayar.

Tapi ada pilihan lain (kepenatan otak langsung hilang). I can pay using a game card. So the problem is, WHERE CAN I GET ONE OF THOSE GAME CARD?!?! Enay told me that it could cost Rp 100.000 max, jadi semakin bersemangat lah gw. Dimana ya gw bisa dapetin card-nya?
ANYONE????

Monday, 21 September 2009

legimbris

News numero uno, I almost forgot to say,


HAPPY BIRTHDAY ENAY
HAPPY BIRTHDAY MADE IAN
may all your wishes come true, i lap yu puuulll. sukses terus wahai makhluk ITB!

News numero duo,
Tante gw sama emaknya enay punya geng. Yes, I repeat : mereka punya geng. Ehm, bukan geng macam anak SMA yaa, geng ibu-ibu kantoran yang hangoutnya di starbucks HUAHAHAHAHA macam mana pula tante-tante jaman sekarang kerjanya bikin geng, tante gw pulaaa. oh my gay (ikut-ikut enay) ga nyangka tante gw se-gaul itu huahaha.


Guess what's the name of it? THE LEGIMBRIS
And somehow that makes Enay and me : THE LEGIMBRIS JUNIOR (ngakak sambil guling-guling)


News numero tigo,
I am currently chatting with her, and I just found another laughable fact, yang gw jamin gw adalah orang terakhir untuk mengetahui. Hiks, udah lama ga nonton gosip.


PETER PAN ganti nama jadi FEATHER BAND
translation : Band Bulu -- Bulu Band -- Boeloe Band -- Boeloe Band Tempo Doeloe (oke, yang ini enay lebay)


After I got this news, I was like "WHAT THE F---?!?!?" Could it be more weird? I wonder mereka filosofinya bagaimana itu sampai bisa memutuskan bulu sebagai nama band mereka.


OUR GUESSES
First guess : apa mereka mengharapkan lagunya mellow mellow empuk seperti feather?
Second guess : Atau mereka punya side-job penjual kemoceng dan bantal bulu angsa (oh my gay, i am imagining that one is true).
Third guess : Mereka manusia penuh bulu (ew, disgusting)

Imajinasi saya pun menjadi liar. I can't imagine one day their band will sing Tina Toon's Bolo bolo into like this:

Papa..
Boeloe boeloe..
(godek-godekin kepala)
Mama..
Boeloe boeloe..
(godek-godekin kepala again)

Iyak gw pun lupa kelanjutan lagunya bagaimana. Ckck.
SALAM LEGIMBRIS LEGENDARIS! peace out, dude!

he looks like tintin's snowy

I went to my grandma's house yesterday, on my way home my mom noticed that one of the clouds shaped like a dog. take a look below.


iya ngga sih?

Tuesday, 8 September 2009

almost RIP, my dearest dont-know-what-to-name-handphone

I really want to ask you this,
WHAT IS THE CONNECTION BETWEEN BULAN PUASA AND HANDPHONES?
seriously

Because since 10th grade, HP gw selalu rusak setiap bulan puasa. I repeat, setiap bulan bulan. Stress the "setiap" word.

I thought this year would be different, at least HPnya nggak rusak lagi. And yet, the curse still remains. *eerie sound*

This time, bukan karena kecemplung di toilet (alhamdulillaaah) dan juga bukan karet penghubung antara bodi HPnya sama layar HP (maaf gw ga ngerti istilahnya, intinya HP gw yg slide itu karet penghubungnya rusak). This time, LCDnya rusak.

My dad offered me to buy a new one.
But guess what,
I refused to buy a new one.

People : WHAT? YOU STUPID GIRL, THIS IS YOUR CHANCE TO BUY A BRAND NEW AND WAY COOLER CELLPHONE THAN THIS ONE!!
me : But I LOVE this one, walau dia judulnya adalah Nokia 5200 but it's almost three years old and.. nggak tau deh, I just don't want to buy a new one. There's this chemistry between this Handphone and I. I never love any handphones as much as I love this one. *tsaaaah gombalnya mulai*

So, I gotta fix it at the Nokia Centre today, wish me luck! Anyways, since it's almost three years old, I should really give it a name (norak mode : ON)


any suggestions?

Sunday, 6 September 2009

alice in wonderland

One of my lecturer gave me an assignment : Read "Alice in Wonderland", just a chapter and we'll discuss it next thursday. In this case, she meant the real classical novel, not the children book series. So I went to three, no, FOUR bookstores today, just to find one. -__- bukunya memang langka sepertinya ya.

First stop : Aksara Kemang
Second stop : English Bookstore somewhere in Kemang
Third stop : Toko Buku Mizan
Fourth stop : Times Bookstore Kemang Village

Rasanya gembira sekali ketika penjaga toko Times Bookstore mengatakan "kayaknya ada deh, saya cari dulu ya sebentar" and he pulled a book from the fiction section. Legaaaaa banget ternyata itu buku yang saya cari selama ini.

Speaking of which, Tim Burton's Alice in Wonderland is soooo kewl =3
Arrives in the theaters March 5th 2010, can't wait :D :D
Some of the pics I found :


Mia Wasikowska as Alice Kingsley, holding a white rabbit. Is it the i'm-late-rabbit?

Anne Hathaway as the White Queen. She looks so gorgeous and pretty eventhough her hair is sooo.. white? I admire her dress.


Johnny Depp as the Mad Hatter. I love his looks, he looks so 'mad' with that make up.


Helena Bonham Carter as the Queen of Hearts. Looking so splendid with her black and red outfit. Oh how do I love Tim Burton's works!!

Saturday, 5 September 2009

kampung girl

i can't stop laughing because of this video. seriously.


nice video, 'great' singer LOL i was wondering how did he managed to 'memplesetkan' this song from the original one (Uptown Girl - Westlife)? Kok bisa kepikiran sampe segitunya, and kok bisa videonya keren gitu? Is it an official videoclip or is it a-just-for-fun-video?

college thingy


First of all, I would like to say,
HAPPY BIRTHDAY ARINI : )
may your dreams come true aaand.. jangan bete melulu ya~

Second of all, I really want to say that I'm bored with this template. I want to change it but I don't know where to start *sigh* So for those who are very experienced with this changing-blog-template thing, please help me ASAP. One of the reasons that I rarely update my blog is because I'm sick of this template already LOL!

Third of all, please ask me about my first week in college?
How's it, Nate?
G - R - E - A - T - ! - ! - !

I said "GREAT" karena sejujurnya gw belum beradaptasi sepenuhnya di kelas. But so far, gw sudah dekat dengan beberapa orang. Setelah topeng-anak-malu-malu-kucing saya lepaskan dan mulai bertindak sedkit liar heboh, gw bisa deket sama beberapa orang wokwokwok.

Ini kalo Nay baca, gw yakin responnya : Alah tatat sok malu-malu kucing! aslinya bedebah (oke yang kalimat terakhir gw yang nambah)

So anyways, dosennya gimana? So far so good, kecuali guru MPKT saya yang sangat membosankan -_-

So far I've attended 6 classes : MPKT, Bahasa Inggris I Listening, Bahasa Inggris I Reading, another Bahasa Inggris I (entah dia writing atau speaking atau apa, dosennya tidak masuk), Pengantar Kesusastraan dan Seni Batik.

My favourite subject so far is Pengantar Kesusastraan, yesterday we discussed about a poem entitled "THE EAGLE" and next week we're going to discuss about "Alice in Wonderland". We had fun while discussing it, terus kelompok gw kayaknya asik deh.

I think it's enough for today, nanti siang gw mesti ke Balairung untuk EPT Test, argh males banget. so cheerio!