Sunday, 19 September 2010

A Walk To Remember

As an assignment from my writing class, my group has to write a journal with the theme : "New Places". Trias and I discussed and decided to give the title of the journal : "A Walk To Remember". But this journal ain't gonna talk about Mandy Moore and her friggin hot co-star whoever his name is. It'll be a journal that will be consisted of 16 'new places' that my group and I have visited during this semester. It could be a park, mall, restaurant, toy shop, city, anything!

Since I love food so much, I'll be dedicating.. and writing about the best three restaurants I've visited during the last few months. I haven't thought much about which restaurants I'm gonna write about, but I'm definitely going to put Koiki Restaurant on it (efek baru aja makan Choco Melt lagi LOL)

Sooooooo, people. Any thoughts or suggestions?
I'll be waiting :)
SASHA

Saturday, 18 September 2010

my grandma's a GLEEK!

I know. It's weird, right? All of sudden I spend every night watching Glee's 1st season with her. LOL. At least we've got 3 gleeks in the house now :) I bet my mum will love this series too, if she has a time to watch some day.

Just so you know, akhirnya hari Senin dan Kamis kemarin keluarga gw sudah mengurus passport. FINALLY! Iya, setelah perjuangan habis-habisan bulan Juli kemarin, akhirnya passport sudah terurus.

NTSH

Thursday, 9 September 2010

Minal Aidin from me, Ms. Tabloid

Yesteday was fun, walau akhirnya Arini tidak sanggup untuk ikut.

Where should I begin? Hmm.. Begini, mengingat adek gw sudah menginjak kelas 6, keluarga gw sudah berencana lagi untuk mendirikan SMP dan SMA yang lokasinya tidak jauh dari SD Kupu-Kupu. Keinginan ini akhirnya terwujud berkat bantuan-bantuan dari berbagai pihak, salah satunya dari Om Adi dan Tante Manda.

Singkatnya, both of them own a restaurant called Koiki Restaurant at Plaza Indonesia. I went there 2 weeks agao, and my God! I love the food so much! Setelah ditraktir makan, Om Adi nyamperin gw dan ngomong, "Ini restoran targetnya untuk mahasiswa lah, kayak kamu. Sha, kamu Om kasi voucher ya, ajak temen-temen kamu makan di sini!". So, he gave me a three-hundred-thousand-rupiah-voucher. HOLY ANTON!





Dengan penuh perjuangan, gw mengajak temen-temen gw untuk makan disini kemaren. Jumlah anak yang gw ajak untuk makan disini kurang lebih 8 anak, but it turned out hanya 4 yang bisa. Mungkin salah juga gw milih waktunya udah mepet-mepet Ied Mubarak. Anyway, they enjoy the food as well. Sayangnya, harganya terlalu mahal untuk mahasiswa seperti kami. Lepas dari itu, restoran ini memenuhi hampir 3 kategori terpenting untuk restoran dengan target pasar remaja-slash-mahasiswa :
1. Makanan unik dan enak!
2. Harga murah (ini tidak terlalu terpenuhi, tapi yasudah lah)
3. Design interior yang sangat menarik (kudos to whoever who designed the restaurant! awesomness!!)


In the end, we (ina, ami, nurin, hime, and I) spent almost Rp 850.000 last night! Woot woooot! How did that happen? Imagine this, setiap anak memesan 1 bowl soba-nya sendiri, kemudian kita menambah 2 porsi sushi, 1 porsi sashimi, 1 porsi edamame.... aaaaannndd... THE DESSERT! Thank goodness I didn't forget to bring the vouchers.


this is our favourite dessert : Chocolate Melt. Basically this is just a plain chocolate cupcake, but when you slice and rip it open, melted chocolatte akan tumpah kemana-mana. Unlike the other cupcakes I've ever tasted, coklat ini rasanya begitu pas di lidah. Not too sweet, tapi tidak terlalu pahit juga. Ditambah buah-buahan seperti jeruk, strawbeery, dan melon yang terkena chocolate saucenya.. Mmmm.. the best dessert we've ever had!

Ina texted me as soon as the night was over : "Nat, kapan-kapan kita kesitu lagi yuk buat beli Choco Meltnya :9".

Selain itu, kemarin memang bener-bener malam pertama gw bisa tertawa lepas sampe sakit perut setelah sekian lama nggak bisa begitu. I earn the title "Cewek Ter-TABLOID (tampang bloon dan idiot) Masa Kini". How did I earn that title? We were talking about my new haircut..

Me : Jadi si Nay bilang muka gw makin tablo sekarang hahaha
Hime : Tablo itu apa?
Me : Tampang Bloon. Eh, nggak maksud gw Tabloid (maksudnya ngegaring)
Hime : Oh... (mikir) Tampang Bloon dan Idiot?

How did she manage make something up like that very fast? Anyway, setelah itu kami sepakat untuk mempopulerkan kata ini : TABLOID!

Goodbye, Tablo. Hello, Tabloid! Sounds more catchy, dont you think?


Minal Aidin Wal Faidzin,
Ms. Tabloid aka Natasha Pharmasetiawan